Wichita Records

Amerikanske Meg Baird er lavmælt på sitt nye album, «Don’t Weigh Down The Light». Hun bruker pedal steel og flere tradisjonelle folkinstrumenter i sitt lydbilde, noe som fører til et sound hvor det klassiske møter det moderne. Baird, for noen kanskje kjent fra bandet Espers, åpner med den vakre «Counterfeiters». Hun har ei tynn og skjør stemme, og hun varierer ikke mye i stemmebruken. Men hva gjør vel det, når hennes lyse stemme står så godt til de dempede melodiene. Amerikansk statsborgerskap til tross, hennes lydbilde ligger nærmere den engelske avarten av folk enn den amerikanske. Og blander man det med stemmebruk på linje med Joni Mitchell, så skjønner man at dette er noe vel verdt å bruke tid på. Tekstene hennes er et kapittel for seg, hun styrer unna alle klisjeer. Hun skriver fra hjertet og om det rimer eller ei, spiller liten rolle. Hun er innom de sedvanlige temaene som tapt og vunnet kjærlighet, lengsel og livet på landsbygda generelt. Et vakkert album fra en noe ukjent artist som fortjener å bli spilt mange ganger.

Omtalt av: Svein Erik Løberg

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.