Jeg glemmer aldri første gangen jeg hørte tittellåta fra denne legendariske skiva. «Powerslave» er en av tidenes tøffeste låter, med et nådeløst åpningsriff og knallhard bass i bånn. Rett og slett god, gammeldags heavy metal.

«Aces High» og «2 Minutes to Midnight» har for lengst etablert seg blant bandets mest populære låter, men jeg merker at jeg har hørt dem litt for mange ganger.

«Losfer Words» er et friskt innslag, og også guttas siste instrumentallåt. Ikke et vondt ord om Bruce Dickinson, men det er godt med et ørlite avbrekk fra den kraftfulle stemmen hans.

Albumet avsluttes med den beste låta – den over 13 minutter lange «Rime of the Ancient Mariner». Vanvittig tøft!

Suksessen gjorde at Maiden la ut på en 13 måneder lang verdensturné med en overdådig scene dekorert i samme stil som det barske albumcoveret.

Konsertalbumet «Live After Death» dokumenterer turneen på utmerket vis. For tilhengere av denne epoken er opptakene obligatorisk innhold i musikksamlingen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.