Bob Dylan fikk Nobels litteraturpris i 2016. Studerer du lyrikken i poetens utgivelser, er det lett å skjønne hvorfor.

Når jeg føler for et lyrisk og kunstnerisk kick, finner jeg fram «Bringing It All Back Home» fra den røde bruskassa i hylla, lar den forsiktig skli ut av «sleeven», og lemper nåla ned på de svarte rillene.

Bob Dylan formidler med en så stor iver, lyst, og intensitet, at «Bringing It All Back Home» blir et poetisk tempel, lyrikkens lysthus, og en skive som perfekt binder det instrumentale, lyrikken, og vokalen til en fenomenal pakke. Hvis ikke «It`s Alright, Ma (I`m Only Bleeding)» får deg til å knytte nevene i spenning, har du ikke hørt godt nok etter.

Plata er også en historisk milepæl, fra da Dylan trosset det tradisjonelle folkemusikkmiljøet i USA, og «gikk elektrisk», med et rockeband i bakhånd. Mesterverket består av både organiske, akustiske sanger, og låter med bandet. Plata anses som starten på folkrock sjangeren, og sto for en musikalsk endring for Dylans musikk og tekster. På de tidligere kjente og kjære klassikerne, som for eksempel «Blowing in the Wind», sang Dylan protestsanger. På den utvalgte plata, er lyrikken surrealistisk og absurd, på en veldig kunstnerisk måte.

David William Øynes

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.