«Dis» er et album så norsk, ensomt, forblåst og vakkert som det er mulig å skape.

I dag er vi i det mediterende og ganske minimalistiske jazzhjørnet. Dette er musikk man hører mens man ligger på sofaen og sløver med en kopp te en sen kveld. Skiva består for det meste av stemningsfulle låter med Garbarek på sax og Ralph Towner på gitar. Gjennom hele albumet sørger en vindharpe for å skape magisk atmosfære. Særlig på «Viddene» er dette voldsomt vellykket. Jeg lukker og øynene og ser for meg stiv kuling på Hardangervidda midtvinters. En følelse av at man er i ferd med å fryse i hjel, men at redningen er nær. «Skygger» starter med Towners gitar, men preges etter hvert mer av mørk tenorsax og faretruende messingblåsere som minner om tittellåta på Pink Floyds «Atom Heart Mother». Etter tre slanke låter framstår dette kuttet nærmest pompøst i forhold. «Yr» har blitt en gjenganger på Garbareks konserter, og jeg må si at jeg foretrekker de mer kjøttfulle liveversjonene. Med sistelåta «Dis» er vi for alvor tilbake i isødet, noe som pussig nok gir meg en varm indre ro. Skiva anbefales til alle som liker Garbarek som hovedrett uten altfor mye saus og tilbehør.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.