Wobbler har aldri lagt skjul på hvor de henter inspirasjon fra, men resultatet er fortsatt ganske unikt og trivelig.

Progrock er kanskje ikke den største sjangeren i Norge, men vi har likevel noen gode band som nærmest har fått kultstatus de siste årene. Wobbler fra Hønefoss er et av disse, og «Afterglow» er et naturlig sted å starte dersom man vil utforske norsk og litt nerdete prog med klare referanser til 70-tallet. Her lukter det av gamle storheter som Yes, King Crimson, Genesis og Gentle Giant, men bandet er også åpenbart inspirert av italienske progband som PFM og Banco, samt svenskene i Änglagård. «Afterglow» er bygd opp rundt to ganske monumentale langlåter, ispedd tre kortere stykker som mest av alt fungerer som appetittvekkere. «Imperial Winter White» er en intens reise gjennom omtrent alt som finnes av progressive elementer. Et herlig sammensurium av taktskifter og overraskende melodier, selv om noen av overgangene er brå og flyten ikke alltid den beste. Er du fan av god, gammel prog, så er Wobbler absolutt verdt å sjekke ut. 20. oktober slipper gutta et nytt album, og forrige ukes konsert i Oslo tyder på at vi har mye bra å glede oss til.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.