Med tunge trommer og pianoslag innledes Simen Loes debutsingel «Breathing Fire» på spennende, stemningsfullt og mystisk vis. Låten vokser sakte, men sikkert opp etter hvert som både gitarer og blåsere seg på, og etter et lite klimaks midtvegs bruker låten nesten like god tid på å gradvis bygge seg ned igjen.

Komposisjonen er enkel i form og struktur, men allikevel meget effektiv og virkningsfull i uttrykk. Her viser nemlig Loe her at man ikke nødvendigvis trenger et helt orkester for å male stemningsfulle og mektige lydbilder.

Piano, trommer, gitarer og blåsere er nevn, men her er det allikevel Loes særegne, dype stemme som spiller den virkelige hovedrollen.

I «Breathing Fire» forteller han historien om sirkusartisten Skinny Lee, som på dødsleiet ser tilbake på et langt liv. Lytteren kjenner mest sannsynlig ikke til denne sirkusartisten, men opplevelsen blir både nær og personlig når Simen Loe nærmest hvisker tekstene inn i lytterens ører. Tekstlinjene blir omkranset av et dunkelt, mørkt og mystisk uttrykk som er både spennende og interessant, og resultatet oppleves som både moderne og originalt. Loes mørke og melankolske univers kan lett sammenlignes med nyere verker av Nick Cave, men med «Breathing Fire» har han allikevel produsert noe helt eget. Med debututgivelsen «Breathing Fire» viser Loe glimt av storhet, og det er mye som tyder på at artisten vil markere seg i løpet av årene som kommer.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.