Progrockerne i Last Ember har med sin selvtitulerte førsteutgivelse satt standarden for det som kommer videre. Den progressive musikken er tydelig inspirert av 70-tallets kunstrockere, og Last Ember har på ingen måte lagt skam på inspirasjonskildene.

Musikken er arrangert på en god måte, og musikerne får briljere ofte med solopartier, krevende melodier, og spenstige taktskifter. Vokalen til Hanne Madeline S. Skavern er kraftfull, til og med på den rolige låten «Run». Den orgel- og gitardrevene låten passer godt inn som en liten avkobling etter det hektiske åpningssporet «Playing With Fire».

Videre begynner avslutninga på debuten ca. halvveis inni med to låter som er navngitt «At an End, Pt. 1 (Bloodlust)» og «At an End, Pt. 2 (Reflections)». Disse to låtene er ganske så forskjellige i uttrykk, og viser at bandet har stor bredde musikalsk. Alt fra rolige partier med vakre enkle melodier til fullt ut progrock. Rocken skinner uansett igjennom, og det er rock - det er det ingen tvil om selv om man hører influenser ifra både jazz, funk og klassisk musikk. Det må nevnes at det faktisk siteres et kort tema ifra «Bourrée» av J.S Bach midt inne i platas tredjespor.

Last Ember har laget en EP med mange forskjellige uttrykk, og det blir litt synd at musikk av så høy kvalitet blir litt kjedeliggjort i studio av en lydmiks som til tider blir litt tørr. Når dette er nevnt skal det sies at dette er bandets først utgivelse. Om et par utgivelser ser vi nok Last Ember i toppen av sjiktet innenfor norsk progrock.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.