Progrockerne i Last Ember har med sin selvtitulerte førsteutgivelse satt standarden for det som kommer videre. Den progressive musikken er tydelig inspirert av 70-tallets kunstrockere, og Last Ember har på ingen måte lagt skam på inspirasjonskildene.

Musikken er arrangert på en god måte, og musikerne får briljere ofte med solopartier, krevende melodier, og spenstige taktskifter. Vokalen til Hanne Madeline S. Skavern er kraftfull, til og med på den rolige låten «Run». Den orgel- og gitardrevene låten passer godt inn som en liten avkobling etter det hektiske åpningssporet «Playing With Fire».

Videre begynner avslutninga på debuten ca. halvveis inni med to låter som er navngitt «At an End, Pt. 1 (Bloodlust)» og «At an End, Pt. 2 (Reflections)». Disse to låtene er ganske så forskjellige i uttrykk, og viser at bandet har stor bredde musikalsk. Alt fra rolige partier med vakre enkle melodier til fullt ut progrock. Rocken skinner uansett igjennom, og det er rock - det er det ingen tvil om selv om man hører influenser ifra både jazz, funk og klassisk musikk. Det må nevnes at det faktisk siteres et kort tema ifra «Bourrée» av J.S Bach midt inne i platas tredjespor.

Last Ember har laget en EP med mange forskjellige uttrykk, og det blir litt synd at musikk av så høy kvalitet blir litt kjedeliggjort i studio av en lydmiks som til tider blir litt tørr. Når dette er nevnt skal det sies at dette er bandets først utgivelse. Om et par utgivelser ser vi nok Last Ember i toppen av sjiktet innenfor norsk progrock.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00