Artist: Ola Kvernberg

Album: Steamdome

Hvordan ville det låte om Ennio Morricone skulle skrive klubbmusikk? Kanskje ikke helt ulikt Ola Kvernbergs «Steamdome». Med tre av Norges ledende trommeslagere på laget, males det et lydlandskap bestående av et løpsk damplokomotiv og milevis med øde prærie. Til tider er prærien kanskje litt i overkant øde. For hvert skyhøye høydepunkt følger en transportetappe hvor den ustanselige rytmeseksjonen jager videre. Her blir det de øvrige musikernes oppgave å gradvis bygge opp igjen mot neste topp. Det er effektfullt, men havner til tider på grensen til langdrygt. Men man blir belønnet til slutt, for når Kvernberg tar fiolinen fatt og lar melodien stå i sentrum, står han ikke tilbake for noen.

Omtalt av Eivind Strømstad

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.