Det er en stor og fargerik samling mennesker og dyr som dukker opp i det rikholdige knippet med folkesanger, beregnet så vel for barn som voksne. Et av Camilla Granliens fine poenger, er at dette er stoff som er sprudlende tilgjengelig for de fleste, uansett alder. For hvem har ikke sansen for rytmisk glede, humoristiske dyrehistorier, og ei og anna aparte kjerringhistorie også? Slik er utgangspunktet for plata, basert på sangtradisjonen i Gudbrandsdalen. Og det er Camilla Granliens fortjeneste at hun har sett mulighetene som ligger i stoffet.

Inn i folkesangrammen har jazzbassisten Jo Skaansar og de andre musikerne sørget for å tilføre stoffet en ny dimensjon. For det er et vell av fine små detaljer som tar stoffet videre fra det tradisjonelle og inn i det fabulerende og uventede.

Men det er også et tredje element som er kommet inn, og det er gjennom aktivitetsheftet som følger med cd-en. Åsne Flyen står bak en rekke sprudlende glade illustrasjoner til oppgavene, som små barn kan beskjeftige seg med, mens de hører på fortellingene som det synges om.

Sangene er «ment som lek, oppmuntring og hjelp til å sove, og som tullete viser du kan synge mens du leker eller jobber,» skriver Camilla Granlien i heftet. Og noe av sjarmen ved utgivelsen er nettopp at det i disse sangene er lov å gi seg lov til å være litt tullete. Og det er ikke bare lov, det er nærmest anbefalt.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.