Anders Lillebo er en ung, men rutinert og dedikert musiker. Han sier selv at det har vært en utfordring å lære seg å spille de irske rytmene slikt at det blir ordentlig driv av det. Og det selv med den musikalske tyngden som han har som jazzmusiker. På platen er det uten tvil at har han fått til drivet. Slik sett fortjener han egentlig full pott på terningen.

Men det er samtidig overtydelig at dette er en minimalistisk trekkspillplate. Og det store spørsmålet er hva som er platens bruksverdi, utover den verdien som dokumentasjonen av en læreprosess, som den antakeligvis er for Lillebo selv.

For dem som er glad i irsk folkemusikk er det en god del å lytte til. Her er det både egne komposisjoner og tradisjonell irsk folkemusikk, med alle utfordringene den har i rytmer og variasjoner. Men selv med et knippe dyktige irske musikere i bakgrunnen er trekkspillet såpass dominerende at det gir etter hvert en hakk-i-plata følelse.

For dem som er glad i å danse på de forlokkende jig-, hornpipe- og reelrytmene blir platen dessverre for statisk. En vil også fort finne ut at den er ganske flat i sin dynamikk. Det er først på siste spor «Cuz Tehan’s» at musikerne slår seg løs og får opp tempoet. Men de leker stort sett for lite med dynamikken, slik at en sitter igjen med en studiofølelse.

«Liam & Diana’s Waltz» med pianoet og lavmælt komp en kjærkommen avveksling, likeså er «Vråka» et hvilepunkt på platen. Men samlet holder det ikke til den antydede sekser.


Les også
Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.