– Jeg lever jo ut drømmen, sier 33-åringen og smiler. 

Og det har den selvlærte musikkprodusenten all grunn til, for de 40 Pegboard Nerds-låtene som ligger på YouTube har alle mellom en halv til ti millioner visninger. Den mest populære; «Disconnected» fra 2012, har snart hatt 20 millioner seere. Til sammenligning har artisten Kygo 149 millioner visninger. 

– Norge har ennå ikke skjønt det, men i verdenssammenheng er Alexander svær, sier kompisen Magnus Wolff Sørlie (33), som er på besøk i hjemmestudioet når HA kommer. 

The Gathering

Alexander er opprinnelig fra Sarpsborg, men har bodd på Løten sammen med forloveden Marte Busterud de siste ni årene. Sammen har de to døtre på 6 og 9 år. 

Musikkeventyret startet på The Gathering i Vikingskipet da Alexander var 14 år. Han vant en remiks-konkurranse og fikk en release i premie. Unggutten fikk straks flere remiksoppdrag, og i 2004 fikk Alexander en mail fra den danske dj-en Michael Parsberg med spørsmål om han ville remikse en av sangene hans. Da var det gjort. Alexander og Michael gikk sammen under navnet Pegboard Nerds, og i 2012 begynte de å lage egne sanger. 

Verden rundt

I dag, 11 år etter at de startet samarbeidet, har Pegboard Nerds spilt konserter foran tusenvis av mennesker i USA, Sør-Amerika, Canada, Russland, Japan og Australia. Nyttårsaften i år får de 17.000 dollar for å spille i Salt Lake City. 

– Det blir mye reising. I fjor tilbrakte vi ti måneder på turné i USA. Samboeren skal ha kred for å være veldig støttende på alle plan, sier Alexander. 

33-åringen har aldri tatt musikktimer, eller utdannet seg utover et fagbrev i IKT fra videregående. Nå tjener han gode penger på opptredener, streaming, nedlasting og salg.

– Vi har et bruttosalg på opptil 200.000 i måneden, og jeg tjener godt over en gjennomsnittslønn, sier 33-åringen, som nå produserer låter til et nytt album. Kanskje er det dette som vil gjøre Pegboard kjent for allmennheten? 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.