Veien til torpet

har nå blitt en sti

Ingen spor etter

hest som drar tømmer

Alt er kulisser

fra svunnen tid

Men i veggene

sitter det drømmer

Slik låter det når Roy oppsøker gjengrodde stier og nedgrodde torp. Finnskogen er ikke akkurat et sted for dynamisk utvikling i viseverdenen hans. Mer er det en kulisse der siste kapittel synes å være godt i gang.

Men det blir fine stemninger av det, melankolske og mørke. For som tekstforfatter er Roy opptatt av det forgangne og tapte, de attgrodde sporene av levd liv og tak som kommer til å rase sammen i løpet av refrenget.

drar til texas

Men Roy Lønhøiden tråkker ikke bare rundt i tida som var. Like gjerne drar han til Texas, og jammen finner han igjen noe av den samme stemningen der; om ikke så mye i form av gjengrodde stier, så i form av gjengrodde karer på barer som skal stenges for godt bare gjestene slutter å holde veggene opp. Og i denne sammenstillingen av melankolien i amerikanske og hedmarkske forfallsstemninger, utvikler det seg låter som er noe av det beste og stiligste Roy Lønhøiden har skrevet. Med et kremlag av amerikanske musikere innen folk-americana-sjangeren, har han gjort en aldeles framifrå plate.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.