- Hvis dette går vegen blir vi det femte største showet i Norge, sier Andreas Amb.

Søsknene Karoline, Andreas, Kristiane og Ragnhild Amb satser nemlig som aldri før. Nesten 5.000 billetter er nå lagt ut for salg i forkant av årets sommershow. Det er en dobling av antall billetter i forhold til sommershowet i 2015 der samtlige forestillinger solgte ut. 

- Vi solgte samtlige billetter under forrige sommershow, og nå har vi kapasitet til å ta imot nærmere 5.000 publikummere. Det er bare å henge seg på, sier Karoline Amb. Hun forteller videre at årets sommershow skal spilles på tre ulike arenaer i to fylker og at moroa begynner i et sirkustelt på Domkirkeodden allerede 16. juni. 

- Nå har vi har gjort en avtale med arrangørene av Middelalderfestivalen som lar det store teltet bli stående i urtehagen etter årets festival. Det skal vi bruke som årets spilletelt, og vi skal spille totalt ni forestillinger fordelt på tre uker i sirkusteltet på Domkirkeodden, sier hun. Deretter drar både band, teknikere og søsknene Amb videre til Oppland og Vestvang forsamlingshus. 

- Vi skal spille tre forestillinger på Vestvang før vi avslutter sommerturneen med fire konserter i kulturhuset på Tingnes. Det var på Tingnes det hele startet, og det har hele tiden vært viktig for oss å huske på akkurat det, sier hun.

Stor INTERESSE

Karoline Amb, den eldste av de fire søsknene, forklarer den spreke satsingen med økt interesse fra både privatpersoner og lokale bedrifter.

- Tidligere har vi gjort det litt vanskelig for oss selv med dyre produksjoner på steder med lav kapasitet, og selv om vi solgte billetter til fulle hus hadde vi kun 10.000 - 15-000 kroner i nettoinntekt hver kveld.

- Da vi bestemte oss for å fortsette måtte vi skaffe større lokaler, og med det samme vi bestemte oss for å utvide i antall plasser bestemte vi oss samtidig for å utvide med spilledatoer i juni. På den måten får vi med oss bedriftenes sommeravslutninger, sier hun. Moroa begynner altså 16. juni sirkusteltet på Domkirkeodden, og nå ønsker søsknene Amb publikum velkommen til manesjen. 

- Dette tror jeg blir kjempetøft. Et sommershow på Domkirkeodden ved Mjøsa har vi drømt om lenge, og hvis dette er noe hamarsingene og næringslivet vil ha med videre kan vi begynne å ta opp kampen med de urbane totningene på andre sida, sier hun. Søsknene Amb opplyser samtidig at billettene allerede ligger ute for salg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.