En flokk ungdommer. En hel skole, for å være eksakt. Et konsert hvor publikum har obligatorisk oppmøte. Men Frida tar omgivelsene med knusende ro. Med akustisk gitarplukk settes stemningen til «Vant til stemmen din», og stillheten senker seg over passasjen. Rolig og kontrollert stiger konserten fram. Innlevelsen har som alltid et nært, personlig preg. På andrelåten «Strået», fra debutalbumet Synlige hjerteslag, viser tremannsbandet hvor rikt lydbilde man kan skape med kun tre musikere. Haldor Røynes el-gitar i refrenget gjør faktisk den nedstrippede konsertversjonen mer spennende enn originalen, og sammen med Andreas Løwe bak synthbordet gjør de fraværet av perkusjon ubetydelig.

Praten mellom låtene er morsom og ærlig. Små historier om tanken bak låtene, karrierens oppturer og nedturer, og politiske sleivspark, knyttet til tolkningen av tekstene, binder intimkonserten sammen. Med sjarm og varme får hun til og med motivert elevene til å synge barneregla «Slå på ring», som en innledning til «Så hardt så hardt så hardt så».

Det er ikke snakk om å kjempe om publikums oppmerksomhet. Hun krever den. Det nære, og innimellom ganske såre uttrykket, er forbeholdt minuttene når musikken strømmer ut. Lydmann Ove Nesheim skal også ha ros for å klare å få lyden bra ut i det utfordrende konsertlokalet.

– Det er ikke meg de spør om å lage Ski VM-låta. Da hadde alle blitt skutt, sa Frida, før hun avsluttet med den «tristeste av dem alle», «Livet på glass», fra andrealbumet Ville ord. Og etter fem låter var det slutt. Dessverre.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.