20 år etter utgivelsen er den norske metal-klassikeren relansert i ny utgave.

Emperor var et av de store bandene som virkelig ledet an i den kølsvarte delen av norsk musikkindustri på 90-tallet. I 1997 hadde bandet måttet gå gjennom store forandringer siden det usedvanlig sterke debutalbumet «In the Nightside Eclipse» tre år tidligere. Trommis Faust sonet en lang fengselsdom, og var erstattet av enda mer hardtslående Trym. Også gitarist Samoth måtte en tur bak murene etter å ha tent på Skjold kirke, men her er det musikken vi skal konsentrere oss om – og den har virkelig tålt tidens tann. Allerede tidlig i karrieren viste Emperor en imponerende evne til å lage kompleks, moden, variert og dynamisk musikk med perfekt porsjonerte symfoniske elementer. Musikken er tidvis rå og knallhard, men samtidig svært delikat og velprodusert når man beundrer de mange lagene med musikk. Keyboard og vokal trekker opp. Albumet bør spilles fra start til slutt, men hvis jeg skal trekke fram én låt, så må det være «Thus Spake the Nightspirit». Også bonuslåta «Opus A Satana» er helt eventyrlig. Her burde det være kjøpeplikt for alle som ikke er mørkeredde.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.