- Se på det her, a’! Det er jo ingenting som er finere enn flatbygdene på Hedmarken når de bader i sol langs Mjøsa, sier Ole Edvard Antonsen og peker utover vannet.

Den verdenskjente trompetisten er nybakt kunstnerisk leder for Festspillene i Elverum, og har hektiske dager. Søndag skal han gjøre Hamars mest kjente - og utskjelte - bygning til konsertarena, når han klokka 05 om morgenen inntar stupetårnet med band for å spille soloppgangskonsert:

- Om morgenen er det en helt spesiell stemning, og ofte vindstille mens lyset forandrer seg gradvis. Vi starter før soloppgang og spiller sola opp.

- Fornøyd med samarbeid

Konserten er et samarbeid mellom Festspillene i Elverum og Hamar kommune. Kultursjef Morten Midtlien gleder seg:

- Dette er det tredje samarbeidet kommunen gjør med Festspillene, og vi er veldig fornøyd med det. Vi ordner servering, og til og med teltplass for den som vil være ekstra tidlig ute! Det vil være god plass til alle som kommer, forsikrer han.

Vått førsteforsøk - men gode værutsikter

Trompetisten har prøvd konseptet én gang før:

- Vi hadde soloppgangskonsert under Festspillene i Vestfold, som en øvelse til dette. Da var det sol to dager før og to dager etter - men akkurat den natta åpna himmelen seg totalt. Det var stiv kuling med storm i kasta, og scenen måtte bindes fast i traileren, så den ikke skulle havne i Danmark.

Og sjøl om elektronisk utstyr måtte puttes inn i steikeovnen på 200 grader for å tørke litt på forhånd, gikk det over all forventning:

- Vi var litt usikre på om vi skulle kansellere eller ikke, men vi kjørte på. Og det gikk - det kom 150 mennesker på døra, og rundt 700 totalt! forteller han.

Denne gangen er heldigvis værutsiktene noe bedre:

- Her er det ingen unnskyldning, det er spådd knallvær. Dette blir en stemningsfull morgen, det er i hvert fall helt sikkert! smiler Antonsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.