– Jeg håper folk oppfatter dette som noe litt utenom det vanlige. At det pirrer litt nysgjerrighet, og at hamarsingene synes dette høres spennende ut, sier Per–Morten Bergseth, som nå er klar for å lage show i hjemlige trakter. Trommeslageren, som er født og oppvokst i Brumunddal, gjør i disse dager stor suksess med bandet Swing of Death.

«Dracula–Swing of Death» kommer til Kirsten Flagstad-salen 18. mars, og Bergseth er klar på at publikum kan se fram til en forestilling helt utenom det vanlige.

– Det er noe helt annet enn en vanlig rockekonsert, sier han.

Hyllet av kritikerne

Prosjektet startet for over to år siden med utgivelsen av albumet «Dracula–Swing Of Death». Albumet ble gitt ut under det italienske plateselskapet Frontiers Records. I tiden som fulgte mottok bandet enormt gode tilbakemeldinger fra både nasjonale og internasjonale kritikere.

– Det er utrolig moro at plata ble så godt mottatt, og mange spurte om vi hadde tenkt å ta albumet med ut på turné.

– Det bestemte vi oss for å gjøre, og i løpet av de siste par årene har vi jobbet knallhardt for å sette sammen et show som kan matche plata, sier Bergseth.

Swing of Death består av gitarist Trond Holter, vokalist Nils K. Rue, bassist Bernt Jansen, trommis Per Morten Bergseth, keyboardist Erling Henanger og vokalist Jeanette Heidenstrøm.

Spiller på hjemmebane

Musikken er skrevet av Wig Wam-gitarist Trond Holter.

– Det er Trond som er hjernen bak det hele, og nå har vi fått på plass Nils Rue som fast vokalist. Selve uttrykket er mer tuftet mot klassisk musikk enn tradisjonell heavy metal. Det er veldig teatralsk, sier Bergseth, som gleder seg til å vende tilbake til gamle trakter på Hedmarken.

– Jeg har sterke bånd til Hamar og Brumunddal, og dette blir på mange måter hjemmebane for meg.

–Her har jeg både familie og venner som holder til. Vi gleder oss dessuten veldig mye til å spille i Hamars nye storstue, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.