Noen synes hun er sval, andre opplever musikken hennes som kjølig. Men intens likevel.

Franske Patricia Kaas har aldri fått den helt store suksessen her til lands. Men for alle frankofile er hun stjernen. Og for alle andre kan et samlealbum som «Rien ne s’arrete» fra 2001 være en super inngang. For det rommer alle hennes store franske hits helt fra 1987 og fram til tittellåten, som var ny på albumet.

Og dette er fortsatt en rendyrket drømmeplate for alle som søker fransk musikk. For her kommer høydepunktene uten pause, fra «Mon mec a moi» fra 1988 og spredd jevnt utover hele 15-årsperioden. Og fundamentet i den franske sangtradisjonen har alltid vært et bærende element hos henne.

Og i bunnen ligger som alltid hennes særpregede kombinasjon av kjølighet og intensitet; dirrende tett, men den kan også være dempet og nærmest avmålt. Patricia Kaas har en kraft i uttrykket som kan framstå sterkere jo mer hun tar det ned. Men den tillater også at hun kan klemme til for alvor i den avsluttende live-versjonen av «Les chansons commencent».

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.