– «Ved sida av deg» framstår som en svært personlig kjærlighetssang. Er den skrevet til kjæresten din?

– Ja. Men fordi jeg har den kjæresten jeg har, så er det også en kampsang, sier Frida Ånnevik.

Hun har fram til nå valgt å ikke si noe som helst om sitt forhold.

– Jeg vet ikke om det valget handler om skam, det er jo ikke noe å skamme seg over – men det har mer handlet om å distansere seg fra temaet. Ikke er det så spesielt, heller, egentlig, sier Frida Ånnevik.

EN I MÅNEDEN

Den nye singelen «Ved sida av deg» er den fjerde låta på det kommende albumet som slippes. Først kom 8. mars-sangen «Basert på en sann historie», så kom «Flyge fra» i april, i mai kom «Sommer’n med bil» og i juni kommer altså «Ved sida av deg».

– Det er morsomt å slippe en singel i måneden, slik får låtene stå for seg sjøl, sier Frida.

Åtte – ni låter skal bli til et album som kommer til høsten. Et album som også skal presenteres som vinylutgave.

PRIDE-TID

Albumet stempler hun selv som politisk, og som kampsang slippes «Ved sida av deg» på et perfekt tidspunkt. Det er Pride-tid, og Pride-uka i Oslo starter fredag 23. juni og det er flere store arrangementer fram mot selve Pride Parade i hovedstaden lørdag 1. juli.

Heldig er vi på Hedmarken også, fordi Frida Ånnevik har plottet inn to konserter i disse traktene. 22. juli opptrer hun i Sjusjøen Fjellkirke og 28. juli står Frida i Hamardomen på Domkirkeodden.

Gleder seg

– Jeg gleder meg veldig, selv om Hamardomen er en utfordring rent lydmessig. Samtidig kjenner jeg domen så utrolig godt, og vet at hvis først rommet og jeg spiller på lag, så kan det bli riktig vakkert, sier Frida.

Hun har selvsagt, oppvokst som musiker i Hamar, spilt i Hamardomen tidligere – men aldri har hun tidligere hatt en egen konsert der som artisten Frida Ånnevik. Nå er snart dagen her, at hun står som nasjonal stjerne, der hun en gang hadde sommerjobb som guide.

FLOTT ÅR

Det har vært nok et sterkt Frida Ånnevik-år. Hun ble rost opp i skyene for albumet «Her bor» som ble sluppet sist høst, et album som også tok henne opp på scenen under showet «Spellemannsprisen» – og så måtte hun takke for sin andre harpe, første gang, i 2013, i klassen tekstforfatter, denne gang i klassen for viser.

Låtene, som er sluppet ut, en etter en denne våren, er også godt mottatt. Den første, «Basert på en sann historie», fikk terningkast seks i Hamar Arbeiderblad, den andre singelen som er anmeldt her i avisa, «Flyge fra», fikk en femmer av anmelder Kristian Einang – som blant annet skrev: «Med lekne, originale melodier og velformulerte tekstlinjer er dette en typisk og solid Frida Ånnevik-låt, men låtskriveren fra Ridabu evner også å overraske.»

Ut på tur

For den som ikke klarer å vente til at Frida kommer til Hedmarken, så spiller hun 7. juli i Egersund, 14. juli i Vågåmo og 15. juli i Engerdal. Så er det Sjusjøen 22. juli, Hamar 28. juli, og foreløpig ser resten av menykortet slik ut: «Utkantfestivalen», Ånneland 29. juli, Rudi Gård, Sør Fron 6. september og Bjørnsonfestivalen i Molde 7. september.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.