Det finnes knapt noe album med en mer unik stemning enn «Relayer». Årsaken er først og fremst en sveitsisk trollmann på tangenter.

Yes var ikke helt på topp etter å ha gitt ut «Tales from Topographic Oceans» i 1973. Framtiden var uviss etter at både trommis Bill Bruford og keyboardist Rick Wakeman hadde forlatt bandet. Heldigvis dukket det opp en løsning: Inn kom den hårete sveitseren Patrick Moraz, en keyboardist som hadde bemerket seg med sin utsøkte spillestil i Refugee. Yes tok til fornuften, og reduserte den neste utgivelsen til én LP, etter samme modell som suksessen «Close to Edge». «Relayer» er en av bandets mest bemerkelsesverdige utgivelser. Langlåta «Gates of Delirium» er et herlig sammensurium av støy og vakre melodier. Klimakset kommer mot slutten av det frenetiske midtpartiet, når Steve Howes gåsehud-gitar glir over i den praktfulle og melankolske «Soon». «Sound Chaser» gir Moraz mulighet til å briljere med sin karakteristiske Minimoog-synth. For Moraz var Yes-eventyret over i ’76, men jeg er sjeleglad for at han rakk å legge igjen sitt musikalske avtrykk på denne ene skiva.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.