- Dette var veldig morsomt, smiler Elisabeth Simensen (12) og Vilde Solvang Lundby (11). Duoen hadde akkurat vært med på å framføre Tangen Skolekorps årlige julekonsert foran rundt 150 publikummere i Vang kirke, og de unge musikantene forteller at konserten gikk bedre enn forventet.

- Det gikk bedre nå enn det gjorde under den siste prøven, men det meste går bra når man øver litt, smiler Lundby. 

Dette var slettes ingen vanlig julekonsert som ble presentert. Med musikk fra Hal Barretts film "The Children of Sanchez", inviterte korpset til en spennende og annerledes musikalsk opplevelse.  Tangen skolekorps fungerte med andre ord som et slags mariachi-korps for anledningen, og samtlige i korpset fikk utfordret seg selv med solopartier.

- Jeg gruet meg skikkelig, men det gikk heldigvis veldig bra, sier Simensen.

PROFT RESULTAT

Tangen Skolekorps har også tidligere spilt musikk fra filmen "The Children of Sanchez", men stykket som ble presentert lørdag kveld er justert og arrangert av Kåre Nordseth spesifikt til musikantene i dagens korps. Stykket er inndelt i 13 satser, og mellom satsene ble det lest opp relaterte avsnitt fra originalromanen.

- Stykket er ganske vanskelig, men hvis man øver lenge nok blir det bare lettere og lettere, sier Simensen.

Tangen Skolekorps har nemlig jobbet med de vanskelige notene i hele høst, og de unge musikantene sørget for stor begeistring i salen. Korpset hadde dessuten hentet inn ekstra musikere og instruktører, og med både barn, ungdom og voksne i de ulike instrumentrekken ble det skikkelig trøkk i kirkerommet da korpset dro på som mest. Helt fremst sørget dirigent Svein Johannessen for å holde orden på de ulike rekkene. Johannessen har jobbet tett med korpset i løpet av den siste tiden, og lørdag kveld stilte han altså som gjestedirigent. Lørdagens konsert utviklet seg til å bli en kveld med store mengder spilleglede, og publikum lot seg rive med på moroa. 

- Det var over all forventning, og man kunne høre at de har jobbet veldig mye med stykket. Med gjestemusikere og god lyd ble det hele veldig proft, skryter korpsmammaen Anne Lene Trosviken. 

Spilte julen inn

Like etterpå fikk aspirantene og nybegynnerne ta over showet. Nybegynnerne framførte "Juleblues" i påvente av å få utdelt egne instrumenter på nyåret. Aspirantene leverte et mer tradisjonelt juleprogram, og med klassikere som "Deilig er den himmel blå", "Nøtteknekkermarsj",  "Jeg er så glad hver julekveld" og "Bjelleklang" ble det etter hvert skikkelig julestemning i kirken. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.