På «Chain of Days» gjør hun det igjen. Sjanger-utfordrende har hun egentlig alltid vært, og denne gangen tillater hun seg mer enn noensinne. Ikke slik at «Chain of Days» nødvendigvis er blitt dristigere. Men å gå et nytt Silje-album i møte, innebærer alltid å åpne seg for nye inntrykk.

Så hva har kommet inn denne gangen? Jo, først og fremst en slags ny ro og sikkerhet. Det er jordnært, men likevel utrolig lekkert. Og det er en kombinasjon som Silje Nergaard utvikler til perfeksjon. Kanskje er det derfor grunntonen er blitt stadig mer personlig, stadig sterkere og tydeligere.

Og hver gang hun krysser en grense, blir det bare enda mer spennende. Så viser hun seg da også fra sin mest lekne side denne gangen. Samtidig har hun invitert sine musikere inn til det som framstår som en særs organisk produksjon, preget av enda sterkere nærvær, nerve og naturlig glød. At «The Dance Floor» skaper visse assosiasjoner til Leonard Cohen spiller i så måte ingen rolle, det viser bare det brede feltet Silje nå utfolder seg på.

En av de overraskende låtene er «Cafe de Flore» er en hemmelighetsfull sak med gåtefulle stemninger og foruroligende antakelser, men så utrolig fint presentert.

Ikke helt like imponerende er coverversjonen av «Hunting High and Low», men også denne viser Silje fra andre sider enn det hun oftest har vist.

Desto bedre fungerer den avsluttende «Morgenstemning», med Silje på norsk.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.