Mozarts sanger er ikke blant komponistens mest kjente verk. Men her var han faktisk en pioner, som løftet bruks- og folkemusikken inn i kunstmusikken. Sangene spenner over et vidt spektrum: både enkle, strofiske melodier og mer komplekse former finnes på CD-en. Samtidig er hele følelsesregisteret representert. Likevel stråler hver sang i sin enkelhet, og er umiskjennelig Mozart.

Det som gjør denne utgivelsen så spesiell, er tolkningen. De som har hørt Kielland før, vet at hun er en følsom framfører uten like. Hun gjør Mozart all ære, og beholder både den lekne, sarte og samtidig delikate uttrykksformen i hevd. Det blir aldri for stort, selv på den komplekse «Eine kleine deutsche Kantate» når hun bare nesten toppen.

Jevnt over er platen preget av en deilig intim setting, som om Kielland står i stuen din, og avslører mer og mer om Mozarts musikalske følelsesverden, med en fremragende tekstuttale.

Alt dette hadde hun ikke fått til uten det subtile samspillet med Nils Anders Mortensen. De er på samme bølgelengde, og her er det ingen tvil om at det er sangene og tekstene som skal fram, i all sin enkelhet. Klaveret er der, og følger opp, forsirer, alt er i kjent Mozart-stil. Men det er en beundringsverdig balanse de to har fått til, slik at pianoet aldri tar over, men kun støtter opp. Samtidig spiller Mortensen slikt at det instrumentale kunne ha stått på egne bein.

Det er ikke en juleplate, men hver og en av sangene er som en liten presang i adventskalenderen. Her er det bare å åpne og nyte.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00