Men før vi kommer i gang med å snakke om «Blank out», som foreløpig har fått god mottagelse landet over, er det et spørsmål som må ut av systemet. For jenta fra Fall i Søndre Land spilte nemlig i L’Olympia i Paris i fjor, med selveste Sting. Og man lurer jo da på:

– Hvordan havna du på scenen med Sting??

– Jeg spilte i bandet til Manu Katché, som jo har vært trommisen til Sting i mange år. Sting sa ja til å spille på denne jubileumskonserten. De er jo gode venner og ringer hverandre hele tida fra turnébussen, sier Ellen Andrea Wang, som til tross for sin suksess og sine mange spilleoppdrag både i Norge og utlandet, ikke har blitt helt blasert enda.

– Det er litt sånn klype-seg-i-armen-opplegg.

Her kan du lese HAs anmeldelse av albumet til Wang.

sting-kvartett

Dermed var den da 30 år gamle Ellen en av tre i kompet til Sting mens han sang «Every breath you take» og «Fields of gold».

– Det var en helt vill elektrisk stemning i salen. Jeg var høy i en uke etterpå! ler Ellen Andrea, som også fikk en fin prat med stjerna etterpå. I mangel på et bedre åpningsspørsmål spurte hun Sting backstage; «so...you’re on tour»?

– Og han svarte; «Baby, I’ve been on tour since 1974».

stange og verden

Ellen er selv mye på turné, med godt over 200 reisedøgn i året. Hun og mannen Sigurd har leid hus i Ottestad i et år, men bassisten har kun sovet tre-fire netter hjemme sammenhengende. Den siste tida har hun spilt i Belgia, Sardinia og Italia. Så kom hun hjem og husket plutselig på at hun skulle slippe plate. Men det er sånn Ellen Andrea liker å ha det.

– Jeg presterer best under tidspress, når det er helt kaos. Jeg skriver låter samtidig som jeg turnerer, bruker telefonen til å spille inn ideer.

pop-jazz eller jazz-pop

Tekstene på plata er gjort i samarbeid med låtskriver Martin Hagfors, og med seg i trioen har hun Andreas Ulvo på tangenter og Erland Dahlen på trommer.

Resultatet beskriver bassisten som i grenseland mellom pop og jazz, noe som kan by på utfordringer for anmelderne.

– En jazzanmelder kaller det ikke jazz, mens en pop-anmelder vil kalle det for for avansert.

– Jeg kaller det «tellepop», en slags pop med skeive rytmer.

Hun prøver seg på et par definisjoner til.

– Avansert pop? Eller tilgjengelig jazz? Men det er det som er spennende, å ikke vite helt hvor man hører hjemme. Bach visste jo ikke at han skrev «barokkmusikk». Uten sammenligning forøvrig, ler Wang.

beste av to verdener

Både musikalsk, og sånn ellers, liker hun å få i pose og sekk.

– Jeg tar alt til meg, samler sammen det beste av alt og gjør det til mitt, sier bassisten.

Og akkurat som hun trives like godt med å spille for et publikum på 1.000 i Europa som på en intim klubbscene i Sogn og Fjordane, liker hun å komme hjem til Stange og slappe av innimellom.

– Det er fint å ha den dynamikken. Ottestad er veldig fredelig og rolig.

Hun legger til at de drømmer litt om et hus på Vestbygda.

– Vi tar i mot tips! Dukker det opp et hus der, slår vi til!

Selger bør bare være obs på at Ellen Andrea Wang helst vil ha litt av alt.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.