Med albumet «Trøst for stusslige karer- Eldar Vågan på blå resept» tar Håkon Paulsberg fatt på Eldar Vågans lyriske univers. Titlene er velkjente og dialekten er intakt, men Vazelinas kjente rockabillie-preg er jazzet ned til det ugjenkjennelige.

Akkurat som Eldar Vågan og bilopphoggerne, opererer Paulsberg over flere ulike sjangre. Tekstene krever variasjon, og med elementer fra bluegrass, western, jazz, folk og visesang sørger musikeren for en variert blanding av uttrykk gjennom hele albumet.

Utgangspunktet er rimelig krevende. Det har 30 år med Vazelina Bilopphøggers, stort sett med den suverene tekstformidleren Viggo Sandvik i front, sørget for. Paulsberg prøver heldigvis aldri å overgå eller kopiere Vazelina Bilopphøggers. Det hadde vært en umulig oppgave.

Paulsberg har derimot kledd tekstene i helt ny drakt, og gjennom albumets ti spor får man inntrykk av at han lykkes i å tilføre ny substans til tekstene. Han treffer spesielt bra med «Ferje over Mjøsa», «Bedre hell æll medisin» og «Dumt», men lykkes dessverre ikke like godt gjennom hele albumet.

Tekstene fortjener ulike tolkinger til ulike ører, og kanskje vil Paulsbergs versjoner sørge for at enda flere vil få øynene opp for Vågans talent. Det vil nemlig alltid være behov for Vågans tekster som medisin og balsam for sjelen, og på den måten er dette et veldig kjærkomment album. På en annen side vil nok de aller fleste alltid foretrekke Vazelina Bilopphøggers herlige originaler.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.