Oslo-Filharmonien vil sammen med lokale solister sette et storslått punktum for sommerens Prøysenfestival. Det kom fram under en pressekonferanse med arrangørene fra Ringsaker kommune, Prøysenhuset, Oslo-Filharmonien, initiativtager Arthur Buchardt og Kreftforeningen.

- Vi ønsker å invitere hele Mjøsområdet til en konsert med Oslo-Filharmonien. Det blir en utekonsert på et jorde langs Mjøskanten ved Ringsaker kirke, og vi kommer til å lage plass til masse folk, sier Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen. Konserten vil finne sted 11. august 2017. Arrangørene forteller at de vil komme tilbake med informasjon rundt hvilke solister som kommer.

-  Dette skal være et arrangement som er forankret i Mjøsområdet, og vi jobber kontinuerlig med aktuelle solister. Vi kommer til å fortelle akkurat hvem som kommer om ikke alt for lenge, sier administrerende direktør i Oslo-Filharmonien, Ingrid Røynesdal.

En Buchardt-idé 

Det er Arthur Buchardt som først kom opp med ideen om å arrangere en festkonsert. Han engasjerte raskt Kreftforeningen, Oslo-Filharmonien, Ringsaker kommune og Prøysenhuset som alle ville være med på laget. 

- Bakgrunnen for det hele er Prøysenfestivalen, og ideen kom opp i november. Da kontaktet jeg Oslo-Filharmonien og de tente umiddelbart på ideen, sier han. Han forteller at tanken var å samle hele Innlandet til en konsert i hjertet av Mjøsregionen.

- Vi fant en fantastisk plass ved Ringsaker Prestegård. Der er det en naturlig amfi med verden flotteste utsikt mot Gjøvik og Biri-landet, sier han. Arrangørene forteller videre at gårdeierne mer enn gjerne ville være med på prosjektet, og at de har gått med på å dyrke gress i stedet for korn på det aktuelle området. 

- Dette får vi til takket være grunneierne i familien Schjerpen, sier kultursjef i Ringsaker, Asle Berteig, som ikke vil si akkurat hvor mange mennesker de har håp om å samle. Arthur Buchardt forteller på sin side at området har mulighet til å samle alt mellom 1.000 og 15.000 mennesker. 

- Kommer det 10.000 mennesker får vi 3 millioner i overskudd, sier han. Arrangørene forteller videre at konsertens overskudd vil gå direkte til Kreftforeningen. Skulle arrangementet ende opp i minus er det Buchardt selv som vi dekke underskuddet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.