Oslo-Filharmonien vil sammen med lokale solister sette et storslått punktum for sommerens Prøysenfestival. Det kom fram under en pressekonferanse med arrangørene fra Ringsaker kommune, Prøysenhuset, Oslo-Filharmonien, initiativtager Arthur Buchardt og Kreftforeningen.

- Vi ønsker å invitere hele Mjøsområdet til en konsert med Oslo-Filharmonien. Det blir en utekonsert på et jorde langs Mjøskanten ved Ringsaker kirke, og vi kommer til å lage plass til masse folk, sier Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen. Konserten vil finne sted 11. august 2017. Arrangørene forteller at de vil komme tilbake med informasjon rundt hvilke solister som kommer.

-  Dette skal være et arrangement som er forankret i Mjøsområdet, og vi jobber kontinuerlig med aktuelle solister. Vi kommer til å fortelle akkurat hvem som kommer om ikke alt for lenge, sier administrerende direktør i Oslo-Filharmonien, Ingrid Røynesdal.

En Buchardt-idé 

Det er Arthur Buchardt som først kom opp med ideen om å arrangere en festkonsert. Han engasjerte raskt Kreftforeningen, Oslo-Filharmonien, Ringsaker kommune og Prøysenhuset som alle ville være med på laget. 

- Bakgrunnen for det hele er Prøysenfestivalen, og ideen kom opp i november. Da kontaktet jeg Oslo-Filharmonien og de tente umiddelbart på ideen, sier han. Han forteller at tanken var å samle hele Innlandet til en konsert i hjertet av Mjøsregionen.

- Vi fant en fantastisk plass ved Ringsaker Prestegård. Der er det en naturlig amfi med verden flotteste utsikt mot Gjøvik og Biri-landet, sier han. Arrangørene forteller videre at gårdeierne mer enn gjerne ville være med på prosjektet, og at de har gått med på å dyrke gress i stedet for korn på det aktuelle området. 

- Dette får vi til takket være grunneierne i familien Schjerpen, sier kultursjef i Ringsaker, Asle Berteig, som ikke vil si akkurat hvor mange mennesker de har håp om å samle. Arthur Buchardt forteller på sin side at området har mulighet til å samle alt mellom 1.000 og 15.000 mennesker. 

- Kommer det 10.000 mennesker får vi 3 millioner i overskudd, sier han. Arrangørene forteller videre at konsertens overskudd vil gå direkte til Kreftforeningen. Skulle arrangementet ende opp i minus er det Buchardt selv som vi dekke underskuddet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00