Hanne Tveter fra Skarnes har gått sine egne veger som artist og gjort spansk flamenco til noe av sin form. På sitt nye album «Oslo – Madrid» har hun gått videre med sin prosjekt med å finne musikalske møtepunkter over grensene, og presenterer en ganske så oppsiktsvekkende kombinasjon av norske folketoner og flamenco. Visst er det et godt stykke fra folkesangen i norske dalfører til det heftig latinske, men Hanne Tveter er blitt svært dyktig i nettopp det å både krysse grensene og knytte kulturene sammen. På plata stiller hun med et topplag av spanske musikere, og igjen viser Hanne Tveter sin evne som brobygger mellom tradisjoner. Hun beveger seg både fritt og lekende mellom sjangrene og kulturene, og mest overbevisende er det kanskje hvordan hun greier å skape en drivende intensitet også i det norske stoffet. Dette er hennes fjerde album, og oppfølgeren til «Å krysse grenser» fra 2011, hvor hun også tolket latinamerikanske klassikere, meksikansk og norsk folkemusikk.

Omtalt av Geir Vestad

Terning: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.