Grappa

Artisten Haddys overgang til å synge på norsk, har også - blant annet - ført til at hun framstår som en visekunstner av toppklasse.

Forventningene har vært store til hennes norskspråklige visedebut, og de har blitt innfridd fullt ut. Det tekstlige slektskapet med Ole Paus, er noe av det første som slår en ved albumet «Nattblomst». Men det er like klart at Haddy har sitt eget stoff, sin egen høyst personlige stil, og sitt eget mørke å dikte ut fra.

For det er ikke alltid så lyse stemninger Haddy bygger opp, og kanskje nettopp derfor er det at dette stoffet griper så sterkt. Og er en først ute etter å trekke linjer, kan en også ane noen av Alf Prøysens mørkeste viser som noe av et grunnlag for Haddy på sitt mest inderlige.

Det hele er altså blitt til i et uthus på Ankerløkka i Hamar, der musikeren og produsenten Ørnulv Snortheim holder til. Han har produsert mesteparten av dette flotte visealbumet.

Omtalt av Geir Vestad

Terning 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.