«Den fineste Sandbeck-plata noensinne»! Det het det i Hamar Arbeiderblad i 2013 om albumet «Gull ifra grønne skoger».

Da var det gått ti år siden albumet forelå. Og fortsatt er det vel verdt å ta det fram igjen, for stadig har det all spensten sin i behold. Det var Tom S. Lund som i 2003 var prosjektleder for en utgivelse der en rekke norske artister synger noen av de beste Sandbeck-visene. Noe av utgangspunktet var at Sandbeck som tekstforfatter og komponist nok var langt større enn som sanger og tolker av egne viser. Og et solid knippe norske toppartister fikk folk til å oppdage helt andre sider av denne viseskatten. I 2010 fikk den gullplate for 15.000 solgte. Og stadig diskuteres det hvilke låtersom er best, selv om de fleste heller mot Lillebjørn Nilsens «Blådansen» og Bjørn Eidsvågs «Ved gråten sjø».

Så spørs det hva som skjer når Sandbecks 100-årsjubileum skal feires neste år. Kanskje kommer det en tilsvarende samleutgivelse? For det som er sikkert, er at Sandbecks viser fortsatt er levedyktige så det holder lenge. Og «Blådansen» er og blir et høydepunkt.

Geir Vestad

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.