Man må ikke høre mye for å skjønne at Gribbene er et band som vil bli husket og hørt på i lang tid framover. Tekstene er enkle, og tonen jovial. Allsangpotensialet stort. Og Marius Roti kan kunsten å fortelle både melankolsk og vittig om livet.

Gribbenes album åpner med «Vi er Gribbene», som gir den halvtimelange plata en pangstart. Låtas tematikk minner vagt om Honningbarnas «Honningbarna er din venn» – dog en mer jovial versjon. Låta er preget av repeterende gitarriff, og et ønske om å ta deg med inn i Gribbenes univers. Og det funker.

Halvveis ut i albumet tråkker «Han som hater» på gasspedalen og fyrer av en førstemann-ferdig-låt som du egentlig ikke vil skal være over så raskt. Et av albumets høydepunkter kommer under «Angst», som fenger med vittig tekst og hard melodi – og virker fryktelig kjent for mange av oss. For husket vi egentlig å låse den utgangsdøra?

Selv om Gribbene ikke revolusjonerer rocken, eller bidrar med mye nytt til sjangeren, gjør de det godt. Og det ferske albumet levner ingen tvil, særlig med låtene «Løpefart» og «Drikker Alene» ferskt i minne, om at dette er et band som vil bli stort både på Spotify og på scenen.

Det er absolutt å anbefale å tilbringe en halvtime sammen med Gribbene og deres debutplate. Jeg tror ikke det hadde skadet å sette den på en gang til, heller.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.