Er «Moving Pictures» den beste Rush-skiva? Mulig. Det er i hvert fall den mest kjente – og det med god grunn.

På 70-tallet var Rush kjent for knallhard progrock, vanvittige primalskrik og endeløst lange låter. Mesterverk som «2112» og «Hemispheres» står igjen som milepæler. 80-tallet markerte således en tydelig overgang. Nå var låtene kortere, produksjonen mer steril og vokalen mer spiselig for et bredere publikum. I 1981 kom «Moving Pictures», som er en nytelse fra start til slutt. Alle de første fem låtene kan lett havne høyt på listen over bandets beste. «Tom Sawyer» burde være kjent for de fleste, men også «Red Barchetta», «Limelight» og «YYZ» har vært gjengangere på alle bandets turneer i ettertid. Låta som gir meg mest glede er likevel «The Camera Eye». Den er riktignok i lengste laget, men den optimistiske vokalen, den rå bassen og den overraskende gitarsoloen kompenserer i bøtter og spann. Skiva avsluttes med de to svakeste låtene, «Witch Hunt» og «Vital Signs», men også disse holder høyt nivå; de er bare ikke like eksepsjonelle som resten. Alt i alt er «Moving Pictures» en sikker vinner for alle prognerder.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.