Artist: Mari Boine

Album: See the Woman

Vurdert: Mari Boine på engelsk, og noe av magien ble borte. Likevel et kraftfull og skjørt album, med tekster om kvinner. Hun er uten tvil på veg videre, beveger seg over i et mer popaktig landskap. Like fullt beholder hun det melankolske, nesten spørrende preget, med sin skjøre stemme, og det repetative og meditative er fremdeles der. Selv med 80-talls synth i «This is my heart» viser hun følelser og identitet i joiken. Lytt etter de mange lekre og sterke musikalske detaljene; bl.a. spennende rytmer, subtile pitchforandringer og en lyrisk cello. Dermed gir variasjon i instrumentasjonen hver sang en egen styrke.

Omtalt av: Paula Bjertnes

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.