Hva skjer når to figurer fra Vazelinas elleville verden møtes? Dette var utgangspunktet for Furneskorets store forestilling «Kjør meg Hemmat». Rolf Paulsen «Nr. 9» (Roy Carstens) og Borghild (Hanne-Kjersti Grøtterud) er på reise gjennom hele Innlandet, i stadig søken etter å «komme hematt».

Dette er korets første store forestilling på tre år, og etter idé fra Thore Berntsen og Halvard Olestad har Hilde Bekkevold regissert det hele. Også musikalsk sett har det vært mye forhåndsarbeid: Ettersom det er skrevet få korarrangement av Vazelinas musikk, har det blitt skapt hele 13 nye. 

Konserten åpnet på vakkert hvis med Olav Slagsvolds saksofonsolo, før Rolf Paulsen og Borghilds reise gjennom Innlandet begynte - etter at førstnevnte har gått konkurs som gårdbruker i Brumunddal. Publikum var med på notene fra første stund, og latteren hørtes helt fra bakerste benkerad mens Paulsen møtte stadig nye utfordringer.

Koret entret scenen med «Feil side ta Mjøsa», og fortsatte med slagere som «Grønne gummistøvler» og «To par gebiss», utført med høyt engasjement og tilstedeværelse i koret. 

Og på sin søken etter en tilhørighet, møtte paret Borghild og Rolf mangt og mye: Fra en skjørtejeger-golfer på Atlungstad til et knippe damer på trekkspillfestival i Skjåk. 

Koret opptrådte i mange ulike varianter, fra mannskor «På ei ferje over Mjøsa», eller som damekor i «Bære hell æll medisin».  Ikke minst fikk mange av kormedlemmene vise seg fram som solister i de ulike numrene - hele tida stødig akkompagnert av bandet, bestående av Olav Slagsvold, Skjalg Lidsheim, Morten Strypet, Vegar Ellevseth og Ørnulv Brun Snortheim.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.