• FANS: F.v. Martin Savolainen, Kristoffer Lund, Vidar Karlsen Kolbu og Espen Savolainen.
    FOTO: KRISTIAN EINANG

- Dette er helt rått, sier Vidar Karlsen Kolbu. Han var på plass med kompisene for å ta del i fredagens konsert i Kirsten Flagstad-salen. Karene fra Elverum, Våler og Flisa beskriver seg selv som store fans av Hellbillies, og da de fikk høre at heltene skulle spille konsert i Hamar var vegen til kulturhuset kort. 

- Jeg har nesten mistet telling på hvor mange Hellbillies-konserter jeg har vært på, og de leverer som vanlig en helt herlig konsert, sier Martin Savolainen. Karene forteller samtidig at de også var på plass for å pleie sin egen nysgjerrighet mot Hamars nye kulturhus. 

- Vi var jo veldig spent på hvordan det så ut, og jeg må si at hamsrsingene har fått et fantastisk kulturhus, sier Kolbu, og nevner "Vaken i natt" som sin favoritt Hellbillies-låt. Kompisene  forteller at de spiller sammen i band, og at de også benyttet anledningen til å suge til seg litt inspirasjon. 

- Vår musikk er ikke så langt unna det Hellbillies holder på med Bandet heter Spilloppmaker og i dag har vi faktisk vært i studio for å spille inn plate, sier Kolbu. 

Populære

Hellbillies ble etablert i i 1990 i Ål,Hallingdal, og beskrives av mange som "grunnfjellet i norsk countryrock". Det populære bandet har gitt ut totalt 11 studioalbum og høstet tre spellemannspriser, inkludert den aller gjeveste, Årets Spellemann, i 2007. De står i dag som et av Norges mest populære-liveband, og har markert seg med landeplager som "Det finast eg veit", "Hallo Telenor", "Mørkemann", "På Ål stasjon" og "Ei krasafaren steinbru". Brødrene Aslag Haugen, Lars Håvard Haugen samt Bjørn Gunnar Sando er bandets faste medlemmer Bandet har spilt flere konserter i og rundt Hamar. Senest i sommer spilte de foran 2.000 mennesker på Tjuvholmen.

Under fredagens konsert serverte Hellbillies en populær meny bestående av sine største hits - blandet med mindre kjente låter. "Eit lite strå"  var blant programpostene som nok falt som en positiv overraskende på de frammøtte. Med en egen akustisk avdeling fikk publikum dessuten en kjærkommen og hyggelig pustepause midtvegs under konsertkvelden. 

God stemning

Kirsten Flagstad-salen var rigget til konsert med tilbaketrukne seter og ståplasser foran scenen, og med drøyt 500 frammøtte publikummere lå alt til rette for en fuktig og festlig aften i kulturhuset. 

Man kunne nok presset enda flere publikummere inn i konsertsalen, men folkemassen var absolutt kapabel til å lag skikkelig stemning i lokalet. Publikum åpnet dog noe forsiktig, men etter hvert som hit-ene ble levert fra scenen ble det stadig bedre stemning i salen. 

Se bildene fra konserten øverst i saken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.