Grappa

Anne Grete Lunner, Karin Renberg, Tov Ramstad og Harald Skullerud står i spissen for et godt lag av musikere fra begge sider av grensen. Det er vakkert, stemningsfullt og dvelende, som en kunne vente av et musikalsk stoff går inn i grensetraktenes skoglandskaper. Utgangspunktet var folkemusikken fra Trysil og grensetraktene, da Anne Grete Lunner i 2011 å begynte å lage musikk inspirert av gamle arkivopptak som ble samlet i cd-en «Mine Strenger» fra 1999. På dette grunnlaget er det laget nytt stoff med solide røtter i det tradisjonelle. Og resultatet er et album som ikke minst tolker den innlandske skogsnaturen på begge sider av grensen i alle sin mystiske, hemmelighetsfylte djup. Og selv om hovedvekten ligger på det stillferdig stemningsfylte, er det en rik og mangfoldig bruk av folkemusikk-elementer som skaper både mangfold, spenst og variasjon i uttrykket.

Omtalt av Geir Vestad

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.