• Fridas nye plate.

Det er mer Børli enn Prøysen i det. Men aller mest Frida. Hun trekker linjene tilbake til begge de to forgjengerne hun har jobbet med tekster av. Men hun har samtidig tatt skrittet både ut av Prøysen-land og skogen, uten å kutte forbindelsen, men hun tar det med seg inn i sin egen verden.

Utgivelsen har vært ventet på med atskillig spenning. Debuten ga løfter om noe spesielt, og flere av dem ble innfridd med «Ville ord» i 2013. Ikke minst var «Ville ord» et album som rakk videre utover, samtidig som de lavmælte stemningene var enda mer mettede.  

Les også: Stort intervju med Frida Ånnevik om plata og det som kommer.

Men hvor ville vegen gå videre? Jo, allerede førstesinglen «De dagene jeg mister ting» sa tydelig fra i hvilken retning det bar. Det konkrete og jordnære i tekstene er rikelig til stede, men samtidig er det klart at Frida spenner videre enn før med sine mangeartede refleksjoner. Det er nært og fint, men samtidig åpner det opp noen glugger til en ny og vidtrekkende undring overfor livet. 

Frida er fortsatt visesanger, selv om hun stadig går i nye retninger. For visen er alltid på sitt beste når formen utfordres og utvides, og det gjør hun denne gangen i enda sterkere grad enn tidligere. Det er kanskje derfor denne plata gir inntrykk av å bevege seg i så mange ulike retninger, men alltid med Fridas særegne stemme og språklige nærhet som omdreiningspunkt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00