«Lonestar State of Mind» er i likhet med debutalbumet spilt inn i inspirerende omgivelser i USA, og det er mye som tyder på at Løiten Twang Depot har dratt nytte av eksperthjelpen. Der førstealbumet ble svekket av et noe pregløst og overprodusert uttrykk, låter det langt mer ærlig og upolert denne gangen. Albumet preges av veletablerte og velkjente countryelementer som sammen bidrar til å gjøre dette til en plate som virkelig oser av bandets kjærlighet til sjangeren. Bandet låter trygt og solid uten overdådige sidesprang. Musikken drives av gitarene, og musikerne imponerer med stødig komp og stilige soloer. Mest markant er allikevel bandets bruk av steelgitar, og i front spiller steelgitaren en slags leken hovedrolle gjennom hele albumet. Vokalist Bjørn Flaaseth, alias Bo Outlaw, har dessuten en stemme som virkelig hører hjemme i countrysjangeren.

Formidlingen er veldig god, men tekstene lider litt av mangel på originalitet, variasjon og, ikke minst, personlighet. Det er litt synd at de ikke har tatt med seg en større del av Hedmark og Løten i sin musikk. For selv om dette i utgangspunktet er en veldig solid utgivelse, føles bandets beretninger fra studioet i Nashville allikevel som litt fjernt. Dette er en gjeng fra Hedmark som virkelig elsker country, og tekstene bærer preg av at de muligens er litt i overkant lojale til sjangeren. Med «Lonestar State of Mind» har likevel de lokale cowboysa produsert en solid andreutgivelse. Albumet låter som byr på positive utsikter for framtida.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.