Norcd

Ingebjørg Lognvik Reinholdt og Kirsti Bakken utgjør folkemusikkduoen Fivil – et uttrykk for myrull på Vinje-mål. Høsten 2010 var de to de eneste kvederne på Norges musikkhøgskole, og startet sitt samarbeid der. Med utgangspunkt i hver sine tradisjoner, fra Telemark og Vest-Oppland, går de to nye veger ved å arrangere folkemusikken for to stemmer, mens den tradisjonelt er blitt sunget solo. Det fører til særegne klanger, men gir også en lekende og kreativ tilnærming til stoffet. Og nettopp dette lekende aspektet er kanskje det som gir det sterkeste særpreget til plata. Den er original og vakker, og åpner ikke minst for overraskende opplevelser av tradisjonsstoffet.

Omtalt av Geir Vestad

Terning 4

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.