Röst er nok et ukjent blad for mange, og her har vi på mange måter en debutplate som kommer som lyn fra klar himmel.

Magne «Röst» Neby vokste opp på vestlandet, men flyttet for tre år siden tilbake til røttene på innlandet. I dag holder artisten til på Tangen, og nå er han aktuell med sin første fullengder «Ghost Station». Artisten har jobbet seg fram til en forholdsvis særegen stil, og leker seg i en hybridisert sjanger med elementer fra americana, bluegrass, country og pop.

Med en lys og behagelig vokal demonstrerer Röst at han besitter gode kvaliteter, men her viser artisten samtidig at han har evner som låtskriver og komponist. Resultatet er overraskende lettfordøyelig og tidvis veldig fengende.

Plata setter standarden tidlig med de drivende låtene «If You See Me Falling» og «I Want You», før Röst trekker det hele ned med «Not As Bad» og «Don’t You Wake Up Tonight». Sistnevnte en ekstremt ærlig, interessant og naken låt med en enslig banjo og tromme i tillegg til summende lyd av trafikk i en storby bak vokalistens egen vokal. Her er artisten på sitt mest sårbare, og resultatet framstår som meget solid.

«One More With You» og «How Good It Feels» drar det hele opp igjen, og slik fortsetter visa gjennom samtlige spor. Med stor variasjon i tempo, stemning og budskap sitter Röst igjen med en dynamisk plata som nesten aldri blir uinteressant.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00