Man kan tidlig anslå at Mambo Compañeros «Clasicos Recuerdos» vil stå igjen som årets mest unorske norske plate. Salsarytmer, spanske tekster og latinamerikanske instrumenter preger festen når Trondheimsgruppen Mambo Compañeros feirer sitt 20-årsjubileum med gruppens tredje studioalbum. Til «Clasicos Recuerdos» har ensemblet gravd i arkivet og funnet fram ni klassiske latin-slagere; låter som har blitt gjort kjent av artister som Dean Martin, Nat King Cole og Caterina Valente.

I jubileumsfeiringen blir dessuten gjengen i Trondheimsolistene bydd opp til dans. Låtene er nemlig spilt inn med ferske arrangementer for strykere, og Trondheimsolistene preger uttrykket på en markant og positiv måte gjennom hele albumet. Det er allikevel Mambo Compañeros som spiller førstefiolin, og med «Clasicos Recuerdos» demonstrerer ensemblet at gruppen på ingen måte har mistet evnen til å fenge. Med «Clasicos Recuerdos» på platespilleren er det nemlig umulig å sitte stille. Tempoet er høyt, uttrykket er mektig og gruppens herlige energinivå smitter enkelt over til lytteren. Høydepunktene er mange, og med «Cuando Cuando Cuando» sørger bandet for en herlig innledning. Dansen følges opp med «Mambo Italiano» og «Siboney» før «Arrivederci Roma» byr på en liten pustepause. Bandet inviterer nok en gang til dans med låter som «Cuban Pete» og «Marina» før de runder av de første 20 årene med «Perfida». Vi takker for dansen!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.