Dagens juleplater er ofte preget av bjeller, reinsdyr, nisser og gaver pakket inn i en suppe vi har hørt så mange ganger tidligere. Med familien Akselsens «Velkommen hjem» får vi høre at julen handler om langt viktigere ting, og her presenterer de sitt budskap på en langt mer ærlig, elegant og riktig måte.

Les alle HAs musikkanmeldelser her!

Dette er nemlig så langt fra girlander, juletrekuler og blinkende lys man kommer. Med få virkemidler presenterer Elias, Stig, Kristine og Veronica Akselsen sine egne versjoner av allerede velkjente julelåter, og albumet bærer preg av et musikalsk uttrykk som er både enkelt og effektivt. «Velkommen hjem» innledes av hele gjengen med «Fred på jord», og følges opp med en rekke ulike solo-prestasjoner. Høydepunkter finner man flere av, men Veronica Akselsens «Eg veit i himmelriket en borg» må nevnes spesielt. Totalpakken er en lavmælt og vakker juleplate som nok passer bedre til den rolige romjula enn den gjør til den travle førjulsstria.

Omtalt av: Kristian Einang

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.