Reclamation/Border

Endelig! Faith No More satt et evigvarende og brutalt arr på 80- og 90-tallets musikkhistorie, men etter at gitaristen «Big» Jim Martin takket for seg i 1998 har det vært stille fra det ikoniske bandet. Fjorårets gjenforening ga allikevel Mike Patton og resten av bandet mersmak, og fansen kunne juble da det ble annonsert at de skulle gi ut sitt første album på 18 år. La det være sagt med én gang: Alt er ikke som det en gang var. Bandet byr på færre elementer av metal, men samtidig øser de på med mer av alt annet. Galskapen, eksperimenteringen og brutaliteten er i aller høyeste grad fremdeles til stede. Bandet opprettholder overraskelseselementet gjennom sin særegne form for ekstrem-dynamikk, og man vet aldri vet aldri hva som venter i neste takt. De sjonglerer med et mylder av ulike sjangre og uttrykk, men klarer allikevel å opprettholde kontinuitet og gjenkjennelighet. Her er det stort sett bare høydepunkter, men «Matador», «Superhero» og «Blanck Friday» sitter igjen som spesielt minneverdige bidrag.

Omtalt av: Kristian Einang

Terningkast: 5.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.