Med det tøffe og nådeløse andrealbumet begynte gutta i Metallica virkelig å finne storformen.

Jeg tilhører den usjarmerende gruppen grinebitere som mener at alt var bedre før. Når det gjelder Metallica, så stemmer det i hvert fall. Debuten «Kill ’Em All» fra 1983 var absolutt ikke noe dårlig album, men bandet låt fortsatt umodent. Med «Ride the Lightning» tok Metallica steget opp til thrash-eliten, noe som blir svært tydelig allerede fra førstelåta «Fight Fire With Fire». Tittellåta er enda et hakk barskere – mye takket være et hårete parti etter to minutter som kan gi deg nakkesleng – på den gode måten. Gitarsoloen er også noe av det beste jeg har hørt fra den ellers noget overvurderte Kirk Hammett. I den lange rekken av høydepunkter vil jeg trekke fram «Fade to Black» – ei mørk og vakker låt om livets dystre sider. Instrumentalen «The Call of Ktulu» avslutter skiva på utmerket vis. Heftig! I 1986 fulgte Metallica opp med «Master of Puppets», som raskt ble en enda større suksess. Personlig velger jeg likevel «Ride the Lightning» dersom jeg trenger litt ekstra skyv i forbindelse med den ukentlige husvasken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.