Metallicas tredje studioplate regnes som et mesterverk. 31 år etter utgivelsen har plata fortsatt en høy stjerne hos de fleste rockere.

«Master of Puppets» var den første plata jeg kjøpte for mine egne penger. Det rene og skjære trykket jeg følte da hovedriffet på «Battery» satte i gang hele skiva har siden satt sine dype spor. Selve tittelsporet er et åtte og et halvt minutter langt epos som gjør at det etterlates avtrykk av kjeven i bordplata. Videre får vi den skumle og mystiske «The Thing That Should Not Be», den vakre men fortsatt hjemsøkende «Welcome Home (Sanitarium) før det virkelig tar av med den barske «Disposable Heroes». Platas tredje siste spor er for mange en pustepause før hele skiva krones med de to bassdrevne låtene «Orion» og «Damage Inc.». Førstnevnte blir for mange en sentimental låt, særlig med tanke på at dette var den siste skiva til bassisten Cliff Burton før hans tidlige bortgang i 1986. «Master of Puppets» er nesten å betrakte som et konseptalbum, da det er et gjennomgående tema med folk som styres av en dukkemester. Skiva anbefales til de fleste musikkinteresserte, men kanskje mest unge spirer som vil ha et innblikk i tyngre musikk.

Henrik Langgård

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.