Black Debbath har skrevet sangen «Slaver av humor», og jeg er rimelig sikker på at Øystein Sunde vil kjenne seg igjen i akkurat den teksten. Nå har han fleipet og tullet flere tiår, og i hans foreløpig siste album, «Bestefar» framstår han som like vittig, sprek og frisk som tidligere. Humoren har verken stått i veien eller gitt Sunde musikalske begrensninger. Humoren har nok heller åpnet opp for at artisten, uten å bry seg om konvensjoner, kan bevege seg fritt mellom ulike uttrykk og ulik tematikk. I «Bestefar» leker Sunde seg nok en gang som både tekstforfatter og komponist.

Han viser fram sin enorme musikalske verktøykasse gjennom mestring av sjangre som country, bluegrass, bossanova og klassisk rock. Sunde har riktig nok hentet inn spisskompetanse fra store deler av Norges musikkelite. Ingrid Bjørnov, Tom S. Lund, Petter Baarli og Stian Carstensen er blant artistene som har bidratt med sin ekspertise, og slik blir det kvalitet av. Sundes musikalske lekenhet sørget for å holde albumet dynamisk og interessant gjennom samtlige spor, og tekstene byr som vanlig på høylytt latter. Høydepunktene er mange, men man kan allikevel trekke fram et knippe låter som ekstra positive: «Du er på YouTube nå» fungerer som en perfekt start på Sundes «Bestefar»-plate, kjærlighetsballaden «Pertentlig i Bentley» med Ingrid Bjørnov som duettpartner er noe av det morsommere som er skrevet i løpet av det siste året og hans glemte gitar blant løpske twittermeldinger i «Å, så deilig det skal bli» er til ettertanke til alle og enhver.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.