Kirkelig kulturverksted

Ellen Sofie Hovland har sin styrke i det tekstlige, og på sitt andre album «Skandinavisk sjel» viser hun rom for både ironi og nærhet, kritikk og sårbarhet. Riktig nok fører rimtvangen til noen lettvinte løsninger nå og da, som i setninger av typen «Nedover gatene midt i en by / svelger vi unna en trang til å spy».

Men stort sett leverer Hovland tekster som står seg bra, og som rommer atskillig humor, koblet med litt skjør musikk, og en stemme med en sårbarhet i seg som står fint til stoffet.

Uttrykket kan bli noe monotont, men originalitet i prosjektet bærer likevel gjennom. Til tider kan sangene minne om Kaia Huuse sine, men Ellen Sofie Hovland har mer enn nok særpreg å spille på.

Omtalt av Geir Vestad Terning 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.