Bjørn Eidsvåg er, etter 25 album og fire spellemannspriser, blant artistene i Norge som knapt trenger introduksjon. Rockepresten fra Rogaland har vært en sentral skikkelse i norsk musikkliv siden 80-åra, og sanger som «Eg ser» har nærmest blitt en nasjonalhymne.

Lørdag kveld stod han foran en stappfull Kirsten Flagstad-sal, etter at han var blant dem som fikk flest stemmer fra publikum i kulturhusets «Vi vil ha mer»-kampanje. 

Det var en tilbakelent Eidsvåg som åpnet konserten med «Eg ser» - før han og bandet tok med  publikum både gjennom alvorlige og mer humoristiske stunder.

Smektende melodier og rytmisk snert

Mens mange av kveldens låter var lavmælte og melodiske, gikk tempoet noe opp i «Vertigo». Eidsvåg sang i fint rytmisk samspill med bandet - i stadig oppbygning mot låtas høgdepunkt. 

I «Skyfri himmel» lot Eidsvåg melodien skinne for seg selv, mens den speilet seg i Kjetil Steinnæss’ gitarspill. 

Litt pinlig var det riktignok da Eidsvåg glemte teksten på en av sine egne (og best kjente) låter - «Mysteriet Deg» - men det la ingen demper på applausen da siste låt var sunget ferdig.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.