Hvis jeg skulle ta med meg bare ei plate til en øde øy tar jeg med Steve Earles «Guitar Town» fra 1986.

Låtskriveren og musikeren Steve Earle hadde bosatt seg i countryhovedstaden Nashville og livnærte seg på å skrive låter og spille bass i bandet til Guy Clark.

Den talentfulle musikeren slapp endelig til i studio for innspilling av sin debutplate. «Guitar Town» kom i 1986 og er breddfull av kvalitetslåter.

Steve Earle skrev og spilte inn en rekke sanger i grenseland mellom country, rock og ispedd litt blues – la oss kalle det americana. Albumet toppet raskt Billboards countryliste og tittellåta nådde toppen av listene i USA.

«Guitar Town», nydelige «Little Rock`n Roller» og «My Old Friend The Blues» er høydepunkter på et suverent album. Kvaliteten i låtene er så sterk at Steve Earle fortsatt reiser rundt med kassegitaren og spiller sangene. På skiva er det bandet The Dukes som medvirker. Det låter organisk med deilig klingende kassegitarer, twangy elgitarer, pedalsteel, orgel og med null bruk av effekter og med Steve Earle såre vokal i front. 31 år etter utgivelsen er plata fortsatt en sekser på terningen for meg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00