Hvis jeg skulle ta med meg bare ei plate til en øde øy tar jeg med Steve Earles «Guitar Town» fra 1986.

Låtskriveren og musikeren Steve Earle hadde bosatt seg i countryhovedstaden Nashville og livnærte seg på å skrive låter og spille bass i bandet til Guy Clark.

Den talentfulle musikeren slapp endelig til i studio for innspilling av sin debutplate. «Guitar Town» kom i 1986 og er breddfull av kvalitetslåter.

Steve Earle skrev og spilte inn en rekke sanger i grenseland mellom country, rock og ispedd litt blues – la oss kalle det americana. Albumet toppet raskt Billboards countryliste og tittellåta nådde toppen av listene i USA.

«Guitar Town», nydelige «Little Rock`n Roller» og «My Old Friend The Blues» er høydepunkter på et suverent album. Kvaliteten i låtene er så sterk at Steve Earle fortsatt reiser rundt med kassegitaren og spiller sangene. På skiva er det bandet The Dukes som medvirker. Det låter organisk med deilig klingende kassegitarer, twangy elgitarer, pedalsteel, orgel og med null bruk av effekter og med Steve Earle såre vokal i front. 31 år etter utgivelsen er plata fortsatt en sekser på terningen for meg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.