Det har gått to år siden forrige Dunderbeist-plate, men nå har de lokale heltene vært i studio for å produsere ferskvare til sultne fans. Resultatet lanseres i mars i form av en femspors EP under tittelen «Tvilja».

– Vi har brukt ganske lang tid, men det måtte til. Man kommer langt når man lar ting gro av seg selv, og jeg synes skiva har kommet på plass akkurat som den skulle, sier vokalist Torgrim Torve.

En snillere plate

Torve forteller videre at «Tvilja» vil skille seg ut blant andre Dunderbeist-utgivelser.

– Plata har blitt en ganske alternativ Dunderbeist-plate, og for andre vil den nok oppleves ganske streit. Det er en snill plate med mer nedtonede låter. Akkurat det er litt uvant for oss, men vi har hatt et behov for å kjenne litt på det også, sier Torve og fortsetter:

– Det er lett å bråke og spille fort, men det å konstant slippe til andre i lydbildet er faktisk ganske vanskelig. I alle fall for folk som oss, som i utgangspunktet er opplært og vant til å gi bånn gass hele tiden.

Torve forteller at EP-en er spilt inn i Grisebingen studio, og at det er bandets gitarist Fredrik Ryberg som har produsert låtene.

– Fredrik har virkelig gjort en fremragende jobb med å rendyrke lyder, sier vokalisten. Han sammenligner Rybergs kokkelering i studio med italiensk matlaging.

– I Italia er de veldig flinke på forenkle rettene, og samtidig løfte fram hver enkelt smak. Resultatet er strippet litt ned, men hvert enkelt element er så bra som det overhodet kan bli, sier han.

Ut på turné

EP-en «Tvilja» lanseres altså i Mars, og et par uker senere reiser bandet ut på en landsomfattende turné. Turneens startskudd går på John Dee i Oslo 1. april.

– Vi har en god runde på gang, og vi kommer nok til å spille hver eneste helg fra begynnelsen av april til et stykke ut i juni. Deretter blir den en god del festivalspilling, sier Torve. Bandet har fremdeles ikke spikret en dato for neste Hamar-konsert, men vokalisten er klar på at de slett ikke har glemt bandets trofaste fans på Hedmarken.

– Vi spilte i Hamar like før jul, og vi vet fremdeles ikke helt hva vi skal gjøre. Men at noe skal skje i Hamar, det kan jeg i alle fall love, sier Torve.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00