Dunderbeist har lenge reist Norge rundt som et av Hamars store flaggskip, og nå er de endelig tilbake med musikalsk ferskvare.

EP-en «Tvilja» består av fem voksne kutt, og her bandet overrasker nok en gang med en god dose originalitet. Denne gangen dundrer nemlig hamarsingene i et litt snillere format, og mange av bandets blodfans vil nok lure på hvor det voldsomme og aggressive lydbildet har blitt av. «Kometen kom» åpner EP-en på en god måte og følges fint opp med velkjente dunder-melodier i «Terpentin».

Tredjesporet «Vakuum» er en letthørt rockeballade som blir bedre og bedre ved flere gjennomlyttinger. Tittelsporet «Tvilja» byr på herlig intensitet og framstår som EP-ens sterkeste spor. «Isvind» leverer mye av nye Dunderbeist, og runder av EP-en på en litt antiklimatisk måte. Tekstlig er Dunderbeist fremdeles like strålende. Der man tidligere kjente at blodet nesten sprutet fra tekstene framstår «Tvilja» allikevel som noe mer sivilisert. Dunderbeists tekster har alltid vært poetiske og tvetydige, men denne gangen har Torgrim Torve løftet tekstene vekk fra mørke hedmarksskoger og ut mot resten av universet. I alle fall delvis, for her finner man også eksempler av virkelig ramsalte strofer.

Vokalist Torve leverer som vanlig tekstene på glimrende vis med bred dialekt, og selve EP-en, spilt inn live i studio, framstår som både velprodusert og velspilt.

Dette er stødige og solide saker med tydelig Dunder-signatur, men mange vil nok savne litt av galskapen som har preget bandets tidligere utgivelser.


Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00