Dunderbeist har lenge reist Norge rundt som et av Hamars store flaggskip, og nå er de endelig tilbake med musikalsk ferskvare.

EP-en «Tvilja» består av fem voksne kutt, og her bandet overrasker nok en gang med en god dose originalitet. Denne gangen dundrer nemlig hamarsingene i et litt snillere format, og mange av bandets blodfans vil nok lure på hvor det voldsomme og aggressive lydbildet har blitt av. «Kometen kom» åpner EP-en på en god måte og følges fint opp med velkjente dunder-melodier i «Terpentin».

Tredjesporet «Vakuum» er en letthørt rockeballade som blir bedre og bedre ved flere gjennomlyttinger. Tittelsporet «Tvilja» byr på herlig intensitet og framstår som EP-ens sterkeste spor. «Isvind» leverer mye av nye Dunderbeist, og runder av EP-en på en litt antiklimatisk måte. Tekstlig er Dunderbeist fremdeles like strålende. Der man tidligere kjente at blodet nesten sprutet fra tekstene framstår «Tvilja» allikevel som noe mer sivilisert. Dunderbeists tekster har alltid vært poetiske og tvetydige, men denne gangen har Torgrim Torve løftet tekstene vekk fra mørke hedmarksskoger og ut mot resten av universet. I alle fall delvis, for her finner man også eksempler av virkelig ramsalte strofer.

Vokalist Torve leverer som vanlig tekstene på glimrende vis med bred dialekt, og selve EP-en, spilt inn live i studio, framstår som både velprodusert og velspilt.

Dette er stødige og solide saker med tydelig Dunder-signatur, men mange vil nok savne litt av galskapen som har preget bandets tidligere utgivelser.


Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.